Taietura Diamantului

Taietura este probabil cea mai importanta caracteristica la un diamant, influentand calitatea cat si pretul lui.

O taietura perfecta ofera diamantului o stralucire deosebita venita direct parca din centrul diamantului.

Puteti observa in poza de dedesubt faptul ca o taietura bine facuta lasa lumina sa intre in interiorul diamantului de unde se reflecta in toate fatetele lui pentru ca mai apoi lumina sa se reflecte din nou afara catre ochii privitorului, facand astfel ca diamantul sa straluceasca.

shallow cut fine cut ideal cut deep cut

 

In cazul unei taieturi necorespunzatoare, lumina care patrunde prin lateralele diamantului ajunge la fatetele interioare dupa care in loc sa se reflecte inapoi se scurge prin partea de jos si prin marginile acestuia, astfel ca mult mai putina lumina este reflectata spre ochiul privitorului iar stralucirea lui este mai pala.

Nu faceti greseala de a confunda taietura diamantului cu forma lui. Forma descrie aspectul general exterior al diamantului si nu calitatile acestuia de a reflecta lumina. Pentru mai multe informatii cu privire la forma diamantului, click aici.

 

Proportiile bune sant cheia

Majoritatea gemologistilor sant de acord ca diamantele care au taieturile cele mai bune sant cele facute in conformitate cu formulele calculate astfel incat sa se poata obtine o reflectare cat mai buna a luminii rezultand intr-o stralucire cat mai intensa a acestora. Aceste formule sant vizibile in proportiile diamantului, cea mai semnificativa fiind felul in care adancimea se compara cu diametrul si exact cum diametrul partii superioare (tabela) se compara cu diametrul diamantului (pe la brau).

Printre cele mai bune diamante cotate, a fost creat un tabel care se crede ca ar oferi proportiile ideale. Poza de dedesubt detaliza diferitele fatete ale dianantului impreuna cu proportiile sugerate.

Deoarece taietura este importamnta, un numar de tehnici de clasificare a acestora sant create si in prezent pentru a asista si ajuta cumparatorii sa inteleaga importanta taieturii. De obicei acesta sant catalogate ca : Excelent, Foarte Buna, Buna si Suficient.

Taietura Diamantului

 

Diametrul : Latimea diamantului calculata prin brau. .
Tabela : Acesta ar fi partea mica si plata de sus a diamantului.
Coroana : Partea de sus a unui diamant taiat, care este deasupara braului.
Braul : Desparte coroana de pavilion. Are cel mai mare diametru pentru orice sectiune a pietrei.
Pavilionul : Cea mai de jos parte a diamantului de sub brau cunoscuta si sub numele de baza.
Adancimea : Reprezinta inaltimea diamantului de la baza lui si pana sus la tabela.

 

Ce grad ar trebui sa aleg

Optand pentru un anumit grad al taieturii este de multe ori o chestiune de gust. Pentru a face cea mai buna selectie trebuie sa intelegeti diferenta intre grade. Ele ar putea fi catalogate ca : Ideal, Premium, Foarte Bun, Bun, Corect si de Slaba Calitate.

 

ideal cut Ideal
Acest tip de taietura ofera o stralucire maxima diamantului si asigura deasemenea dimensiuni mai mici pentru tabela. Aceste diamante au avantajul ca genereaza foarte multa lumina. Acest tip de diamante sant in deosebi pentru acel gen de clienti care isi doresc sa aibe intradevar diamantele de cea mai buna calitate care pot fi gasite pe piata. Aceasta clasificare se aplica doar diamantelor rotunde.

 

Premium
In ceea ce priveste diamantele rotunde acestea au taieturi echivalente cu taietura ideala a oricarui alt diamant, dar pot fi cumparate la preturi usor mai mici. Acestea asigura deasemenea o stralucire maxima si sant pentru cumparatorii care inteleg ca pot avea unul din acele diamante extraordinare care se pot gasi de cumparat.

 

very good Foarte Bun
Acesta reflecta aproape toata lumina care intra inauntru emanand la randul lui o cantitate suficienta de stralucire. In cazul acestora bijutierul a ales sa nu respecte intrutotul proportiile pentru a obtine un diamant mai mare. In consecinta aceste tipuri de diamante se situaza putin in afara preferintelor consumatorilor in cea ce priveste marimea tabelei sau latimea braului, insa de cele mai multe ori acestea se vor incadra in parametrii. De obicei pretul pentru acest tip de diamante este usor sub a celor Premium.

 

good cut

Bun
Acestea reflecta destula lumina din cata primesc, dar dimensiunea lor se situeaza in afara registrului deoarece taietorul a decis sa obtina un diamant cat mai mare din piatra originala inloc sa mai taie din diamant si sa obtina unul mai mic si de calitate buna. Diamantele din aceasta categorie ofera cumparatorilor care doresc sa se incadreze intr-un buget anume dar fara a sacrifica frumusete si calitatea.

 

Slaba Calitate
Un diamant din aceasta categorie va reflecta o mica parte din lumina primita. De obicei aceste diamante sant taiate astfel incat sa se poata obtine un diamant cu mai multe carate in pofida altor factori. Acestea sant recomandate acelor cumparatori care tin mai putin la calitate si mai mult la cantitate.

Diamantele sant disponibile intr-o varietate de forme, incluzand rotunde, inima sau printesa. Pentru a afla mai multe despre forma diamantului click aici.

 

hand

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox