Luciul Perlei

Ori de cate ori o molusca simte o iritatie in interiorul corpului ei creaza un srtat semi-opac de carbonat de calciu cunoscut si sub numele de sidef pentru a acoperi iritatia. Acest element se acumuleaza in timp si se transforma intr-o perla.

Cu cat stratul de sidef este mai subtire cu atat mai lucioasa este perla. Desi veti descoperi ca exista si exceptii de la aceasta regula, totusi cantitatea de sidef este cea care decide calitatea reflectorizanta din suprafata perlei. Ca o consecinta luciul joaca un rol important in deciderea calitatii unei perle. Este deosebit de important ca suprafata perlei sa nu aibe imperfectiuni, deoarece luciul este mult mai placut pe o suprafata fina fara asperitati care sa reflecte foarte bine lumina.

O perla cu un luciu scazut are un aspect monocromatic si intunecos in timp ce o perla de calitate care are un strat de sidef mai gros creeaza o perla elastica cu putine imperfectiuni la suprafata. Acest lucru produce un aspect limpede cu contrast ridicat aproape ca o oglinda in caracteristicile sale reflectorizante.

Pentru a grada luciul oricarei perle existente se folosesc cinci categorii de gradatie : "foarte gros", "gros", "mediu", "subtire" si "foarte subtire".

 

Harta Gradelor - Grosimea Sidefului (Conform GIA - ) Valuare % Grad
Foarte Gros0.5 mm grosime on all pearls 100%AAA
Gros 0.5 mm grosime la majoritatea perlelor 90 to 95%AA
Meduim 0.35 mm si 0.5 mm la majoritatea perlelor 80 to 85%A+
Subtire 0.2 5mm si 0.35 mm la majoritatea perlelor 60 to 75%A
Foarte Subtire 0.25 sau mai putin la majoritatea perlelor 25 to 55% 

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox