Forma Perlelor

Probabil cea mai dorita forma la o perla este cea rotunda - perfect rotunda. Si cum perlele rotunde tind sa fie foarte rare ca si cele care nu au defecte la suprafata, cele care se gasesc au niste preturi exorbitante.

De obicei cele gasite sant aproape rotunde. Perlele Tahitiene sant foarte rare si scumpe atunci cand sant gasite in forma perfect rotunda, dar de obicei acestea se gasesc sub forma asa numita "usor rotunjite".

Alte forme

Desigur ca si alte forme sant apreciate cum ar fi cele numite "picatura", datorita faptului ca acestea se adapteaza foarte bine la cercei si pandative.

Perlele Baroque ale caror forme sant simetrice mai degraba decat rotunde sant de obice incredibil de stralucitoare si superbe.

Perlele care par pe jumatate rotunde sant incluse mai degraba intr-o montura. Altele mai asimetrice deasemenea se bucura de apreciere printre fanii perlelor si sant gasite in forme alungite, de para sau de picatura.

Potrivirea Perlelor

Forma si marimea sant cheia atunci cand bijutierii fac un sirag de perle. Obiectivul este acela de a potrivi perlele in marime, culoare si luciu pentru a obtine un colier de perle cat mai uniform si placut ochiului.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox