Forma Diamantelor

Pentru majoritatea oamenilor diamantul este o piatra rotunda stralucitoare cu o multitudine de fatete spectaculoase gata sa atraga ochiul.

Da si nu. Diamantele sant cristale organice de diferite forme si dimensiuni care s-au format in interiorul pamantului in decursul a milioane de ani. Diamantul standart de forma rotunda, dealtfel cel mai favorit dintre toate este punctul unde povestea debia incepe.

Aplicand arta taierii acestea sant transformate din niste simple cristale in pietre pretioase unice si uimitor de atragatoare. Un taietor talentat poate optine un diamant de dimensiuni mari, cu imperfectiuni cat mai putine si o stralucire intensa.

Sa facem un mic tur si sa aflam mai multe :

Rotund

Acest model a stabilit standardele pentru multe alte forme ale diamantelor si este in proportie de 75% cel mai comercializat in zilele noastre. Cele 58 de fete ale sale sant impartite intre coroana (tabela de sus), brau (cea mai mare parte) si pavilion (partea de jos) si ajustate cu ajutorul unei formule specifice astfel incat sa se poata obtine maximul de stralucire.

Round

Oval

Are o forma cu o simetrie impecabila preferat de doamnele cu maini mici sau degete scurte. Forma sa prelunga creaza iluzia perfecta a unei maini mai lungi.

Oval

Marchiz

Avand o forma alungita cu finisaje accentuate influentat de zambetul atractiv al Marchizei de Pompadour si comandat de Regele Soare, Ludovic al XIV-lea al Frantei care a dorit un diamant astfel incat sa i se potriveasca cat mai bine. Arata minunat atunci cand este folosit solitar in bijuterie dar insotit de alte diamante mai mici il face sa arate si mai uimitor.

Marquise

Para

Acesta are o taietura hibrid, imbinand ce este mai bun de la Oval si Marchiz intr-o forma parca de lacrima stralucitoare. In plus este asociat cu acel grup de diamante al caror stil se potrivesc cel mai bine acelor doamne cu maini mici sau potrivite ca lungime. Poate arata fantastic montat in cercei sau in pandantiv

Pear

Inima

Acest simbol al romantismului este de fapt un diamant in forma de para avand in partea de sus o despicatura. Eleganta taieturii este decisa de abilitatea taietorului. In cazul lor cautati un diamant cu o forma si un contur bine definit.

Heart

Smarald

Acesta are o forma rectangulara avand colturile taiate si este cunoscut ca avand taietura in trepte din cauza planurilor plate si concentrice cu aspect de scara. Deoarece petele si imperfectiunile la acest model tind sa fie mai evidentiate este bine sa optati pentru un diamant de o calitate superioara la capitolul culoare si claritate.

Emerald

Printesa

Acesta este taiat in forma de patrat sau dreptunghi avand multe laturi stralucitoare. Este o taietura descoperita destul de recent. Este perfect pentru o mana cu degete lungi si poate fi insotit de alte pietre pretioase in forma de triunghi. Ca o consecinta a designului sau acesta necesita o greutate suplimentara astfel incat sa-i fie maximizata stralucirea.

Princes

Triunghi

Proiectat initial in Amsterdam designul precis poate diferi in functie de calitatile organice ale diamantului si deasemenea de optiunile personale ale taietorului. Ar putea fi de forma conventionala a unui triunghi avand colturile ascutite sau chiar o varianta mai rotunjita cu 25 de fatete la coroana si 19 la pavilion si un brau rafinat. Acesta este categoric pentru genul aventuros.

Trilliant

Radiant

Acesta taietura patrata sau rectangulara aduce la un loc frumusetea smaraldului si cu stralucirea diamantului rotund. Ca o consecinta a designului, acest tip de taietura necesita mai multa greutate pentru a se putea obtine o stralucire maxima.

Perna

O taietura cu design antic care imbina un stil vechi de taietura (o taietura adanca cu fatete mari care era populara spre sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20) cu o taietura ovala moderna.

Tendinta in lumea diamantelor a creat si alte stiluri revolutionare si fanteziste cum ar fi floarea, triunghiul sau zmeul, nici unul dintre ele oprindu-se acolo, multe taieturi fiind versiuni ale unor forme regulate iar unii oameni ducand conceptul de forma pe noi culmi revolutionare. Personalitatea si gustul decid stilul, precum si magia taietorilor de diamante care schimba fiecare diamant intr-o piesa unica de design.

 

 

hand

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox