Culoarea Diamantului

De fiecare data cand un bjutier face referire la culoarea unui diamant el se refera la prezenta sau la lipsa culorii in diamantele albe. Culoarea este o consecinta a structurii diamantului si nu sufera modificari odata cu trecerea timpului.

Deoarece un diamant care nu are culoare asemenea unui geam permite sa intre mai multa lumina luat in comparatie cu un diamant care este colorat, cel fara culoare elibereaza mai multa lumina si in consecinta straluceste mai tare decat unul colorat. In procesul de formare a unui diamant sant rare cazurile cand acestea sant foarte clare si fara culoare, in consecinta cu cat un diamant este mai clar mai fara culoare cu atat pretul este mai mare.

(Va rugam sa retineti ca acest principiu nu se aplica si diamantelor colorate. Aceste tipuri de diamante sant extrem de rare si incredibil de scumpe si pot avea culori diferite incepand cu albastru, verde si pana la galben deschis. Sant de fapt mai valoroase pentru culoarea lor. )

Pentru a grada diamantele majoritatea bijutierilor fac apel la o scara profesionala de culori creata de GIA (Gemological Institute of America) care incepe de la D pentru diamantele fara culoare si continua pe scara alfabetului gradand diamantul in functie de cata culoare are ajungand pana la Z.


Ce grad ar trebui sa aleg ?

Diamantele gradate intre D si F sant cele mai valoroase si cele mai atragatoare ca o consecinta a raritatii lor. Acest gen de diamante sant o incantare pentru ochii oricarei persoane. Cu toate acestea puteti obtine diamante extrem de atragatoare chiar daca sant pe o scara inferioara cum ar fi cele situate intre G si I deoarece acestea au foarte putina coloare iar culoarea este aproape neobservabila pentru un ochi neantrenat.

In timp ce o foarte fina nuanta de galben se va putea observa la diamantele gradate intre J si M, aceasta va putea fi minimalizata prin alegerea cu grija a bijuteriei in care va fi atasat diamantul. In timp ce marea majoritate a cumparatorilor prefera sa cumpere diamante cat mai incolore incadrandu-se in bugetul pe care il au, exista si numeroase persoane care prefera sa opteze pentru diamante mai colorate si in special pentru caldura pe care acestea o degaja.

To make sure that our clients enjoy only fine, classic jewelry, Mondera doesn't offer diamonds which have been graded below M.


Ce este fluorescenta

Fluorescenta este un efect care se poate observa la anumite diamante atunci cand sant expuse la o lampa cu lumina ultravioleta. In timp ce majoritatea gemologistilor prefera sa aleaga diamante care nu au acest efect, unele persoane il apreciaza. Este doar o chestiune de gust.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox