Despre Aur

Calitatea

Puritatea aurului se calculeaza in karate. Aurul in stare pura are 24 de karate, dar in aceasta stare este prea moale si mai putin rezistent, de aceia este aliat cu diverse alte metale obtinandu-se astfel o rezistenta mai mare si noante de culori diferite.

Numarul de karate al bijuteriilor iti poate spune procentajul de aur continut in ele. O bijuterie de 24 Karate contine 100% aur, o bijuterie de 18 Karate contine aur in proportie de 75%, iar o bijuterie de 14 karate contine 58% aur. Deci cu cat este mai mare numarul de karate al unei bijuterii cu atat este mai scumpa.

Marcajul Aurului

Atunci cand cumparati bijuterii de aur uitati-va la numarul de karate pe care le are bijuteria. De obicei el este marcat undeva in interiorul bijuteriei cu litera k. Pe langa acest marcaj in anumite cazuri mai exista si o holograma care poarta numele producatorului sau chiar tara de origine. Aceste marcaje va garanteaza faptul ca ati achizitionat o bijuterie de aur autentic.

Culoarea Aurului

Aurul galben de obicei este aliat cu argintul si cu cuprul. Este tipul de aur cel mai des folosit. Este maleabil, ductil si de obicei necoroziv, are un punct mare de topire si nu este vulnerabil la compresie.

Aurul alb este aliat cu o proportie mare de argint sau chiar o alta varietate de metal alb. Procentajul de aur poate poate diferi in functie de cantitatea altor metale folosite. Aurul alb este foarte foarte stralucitor si nu oxideaza si nu isi pierde luciul. In antichitate era cunoscut sub numele de Electrum.

Pretul

Pretul aurului este fixat in functie de numarul de karate pe care il are, greutate si design. Numarul de karate si de grame iti permit sa stii cat aur contine bijuteria, dar nu va bazati numai pe asta pentru a afla pretul bijuteriei. Tineti minte: un pret care se bazeaza exclusiv pe greutatea bijuteriei nu spune nimic si despre volum de munca depus pentru a crea acea piesa.

Alte elemente cheie la care sa va canditi ar fi realizarea si designul piesei. Metodele de realizare a bijuteriei pot face o piesa durabila si confortabila. O piesa bine facuta in stil traditional o veti purta multi ani, va va oferi satisfactii si daca este intretinuta corect poate rezista o vesnicie. Cele cu un design special necesita detalii speciale, atasarea de pietre pretioase sau poate a unei incuietoare speciale, fapt care ar duce la cresterea pretului.

Bijuteriile de aur sant de obicei facute de masina. Orice interventie manuala pentru un retus sau alt scop duce deasemenea la cresterea pretului. Bijuterii similare se pot incadra intr-o gama larga de preturi si asta datorita faptului ca in montura lor ar putea fi gasite elemente mai speciale. Deci priviti cu atentie la variatii si asemanari. De-a lungul timpului aceste mici aspecte va vor oferi satisfactii si placerea de a aprecia o bijuterie cu totul deosebita.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox