Despre Argint

Istoria

Argintul este printre primele metale folosite de oameni. Abilitatea de a realiza piese din argint merge inapoi in timp pana la imperiul bizantin, fenician si egiptean unde argintul era transformat in ustensile de uz casnic, bijuterii, arme, cutii, impreuna cu alte articole.

Din pacate datorita utilitatii argintului multe din acele obiecte au fost topite si transformate in produse noi. Ca urmare multe rezultate ale orfevrariei Europene si din perioada antica sa-au risipit. Obiceiul folosirii argintului a fost mentinut in America coloniala, acestia coexistand cu populatia din America de Nord si de Sud care creeau din argint obiecte artizanal de secole.

La ora actuala de pe intreaga planeta cel mai mult argint se extrage din minele aflate in Mexic si Peru, iar aici felul in care sant creeate bijuteriile continua sa fie neschimbat si in zilele noastre. Piata manufacturarii argintului in cultura occidentala a devenit un pic mai energica.

Pretul mic al argintului il situeaza ca si lider al metalelor pretioase in industria bijuteriilor facand posibil manufacturierilor sa experimenteze modele noi si revolutionare care mai apoi sant reproduse si confectionate din platina si aur odata ce stilul este consacrat.

Argintul este foarte popular mai ales la tineri care incearca un aspect mai putin formal in accesorizarea lor si printre cei care gasesc aurul si platina prea batranesti si ostentative.

Finisajul

Argintul este cel mai luminos dintre toate metalele (cu exceptia mercurului lichid) si poate fi lustruit astfel incat sa atinga o stralucire pe care nici platina nu o poate atinge. In realitate simbolul chimic pentru argint este Ag si vine din latinescul Argentum care inseamna "Alb si Stralucitor".

Finisajul argintului poate fi : foarte lustruit, mat sau chiar periat (obtinut cu ajutorul unui abraziv), satinat (mai putin mat), sablat (un mat dur), oxidat (inegrit chimic), sau antic (imbatranit chimic). Se spune ca bijuteriile de argint purtate regulat capata o patina unica care este specifica pentru chimia pielii aceluia care o poarta.

Puritatea

In starea sa pura, argintul este aproape la fel de moale ca si aurul si din acest motiv este aliat cu cuprul pentru a-l face mai rezistent. Argintul nu are marcaj deoarece orice este cunoscut ca si argint din punct de vedere legal trebuie sa contina 92,5 % argint in stare pura.

Argintul provenit din Mexic poate avea o puritate intre 90% si 99%. In consecinta puritatea lui nu este ceva care sa va preocupe foarte mult.

Aliaje
  • Argint : o combinatie de 92,5% argint pur si 7,5% alt metal
  • Placarea cu argint : cunoscut si sub numele de imbracat cu argint. Un material de baza, de obicei nichel este acoperit cu un strat de argint pur printr-o procedura numita galvanizare.
  • Vermeil : argint galvanizat cu un strat de aur.
  • Alpaca : Un aliaj care contine argint, nichel si zinc.
  • Moneda de argint : 90% argint pur si 10% o combinatie de metale.

Cumparand Bijuterii

Argintul ar putea fi regina metalelor pretioase, stralucitor si cu stil, placut ochiului si placut la contactul cu pielea. Argintul continua sa fie un cadou traditional care este aproape de inima unei femei. Mai mult decat decorativ de multe ori acesta ofera prin eleganta lui o emotie placuta si lasa o amintire placuta. Ofera de asemenea complexitate, o caracteristica apreciata de majoritatea femeilor.

Atunci cand o doamna isi alege o bijuterie de argint nu ar trebui sa-si uite partenerul. Pentru acel barbat unic un cadou ideal facut din argint ar fi poate o pereche de butoni pentru camasa, un ac de cravata, o bratara sau de ce nu un inel inscriptionat. Pentru un barbat argintul este un semn de distinctie.

Asigurati-va ca pe suprafata bijuteriei nu sant semne de imperfectiune. Verificati daca clapsurile sau inchizatorile functioneaza bine si sigur. Intindeti lanturile pe ceva plat astfel incat sa observati ca fiecare zala se aseaza corect sau nu este indoita. Examinati imbinarile daca sant facute bine astfel incat bijuteria sa reziste in timp.

 

hand
 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox