Cum Sa Aveti Grija De Bijuterii | Tipsuri

We find 40 tips
 
Aurul, Argintul Si Platina Au Intre 2 Si 4 Pe Scala Lui Mohs A Duritatii. Nisipul Are 7, Ceea Ce Inseamna Ca Metalele Pretioase Sant Mai Moi Decat Nisipul Si Pot Se Pot Zgaria Foarte Usor.
 
Curatati Safirul Cu O Solutie De Apa Si Sapun Sau Cu Solutii Speciale Din Comert. Desi Curatarea Mecanica Este Sigura Evitati Aceasta In Cazul In Care Piarta Este Adanc Ingropata In Bijuterie.
 
Nu Folositi Solutii Chimice De Curatat Pentru Acvamarin. Evitati Caldura. Folositi O Solutie De Apa Si Sapun.
 
Nu Spalati Sau Periati Niciodata Opalul. Folositi O Carpa Moale Si Uscata Sau Usor Umezita.
 
Nu Expuneti Bijuteriile Care Au Pietre Pretioase La Apa Sarata Sau Substante Chimice Dure Cum Ar Fi Clorul Sau Detergentii. Aceste Produse Chimice Vor Ataca Gema Si Luciul Acesteia.
 
Nu Folositi Produse Chimice Sau Mecanice De Curatat Pentru Peridot. Folositi Pur Si Simplu O Solutie De Apa Cu Sapun.
 
Gemele Care Pot Fi Afectate De Soare Sant : Ametistul (devine Mai Pal), Ametrinul (isi Poate Schimba Culoarea), Acvamarinul (devine Mai Pal), Aenturinul (cele Transparente Isi Pierd Culoarea), Berilul (cele Maro Sau Orange Isi Pot Schimba Culoarea In Roz Pal), Citrinul (isi Poate Schimba Culoarea), Kunzitul (devine Pal Sau Isi Pierde Culoarea), Quartzul Roz (devine Mai Pal).
 
Curatati Bijuteriile In Mod Regulat. Folositi Eventual O Solutie Profesionala Pentru Curatarea Bijuteriilor (cititi Intotdeauna Instructiunile De Folosire) !
 
Alexandritul Poate Fi Curatat Cu O Solutie De Apa Si Sapun, Alcool Sau Alte Produse Speciale De Curatat. Puteti Deasemenea Sa Folositi Curatatoare Mecanice.
 
Turcoazul ! Nu Folositei Apa Fierbinte Sau Ultrasonice. Este Sensibil La Acizi. Cosmeticele Sau Transpiratia Pot Decolora Piatra. Spalati Cu Amoniac, Clatiti Si Uscati.
 
Toate Margele De Sticla Pot Fi Curatate Cu O Carpa Uda Moale Si Cu Detergent. Evitati Produsele De Curatat Abrazive, Deoarece Unele Margele De Sticla Pot Avea O Pojghita Numita "Aurora Borealis".
 
Perlele Pot Fi Spalate Cu O Solutie De Apa Cu Sapun. Feriti-le De Chimicale, Abrazivi Sau Alti Solventi. Aceste Substante Pot Dauna Perlei.
 
Tineti Bijuteriile Departe De Clor. Nu Purtati Bijuteriile In Piscina Sau Atunci Cand Folositi Produse De Inalbire Sau Curatare Care Contin Clor. Clorul Intra In Reactie Cu Aurul, In Special La Temperaturi Inalte. Expunerea Aurului La Clor Poate Produce O Decolorare Permanenta Bijuteriilor Dumneavoastra De Aur.
 
Nu Purtati Bijuterii Atunci Cand Mergeti La Inotat. Clorul Din Piscina Va Poate Ataca Bijuteriile.
 
Tineti Perlele Departe De Clor, Sparayul De Par, Parfumuri Si Cosmetice, Cosmetice Si Alte Chimicale Deoarece Acestea Risca Sa Atace Perla.
 
Atunci Cand Curatati Lapis Lazuli Evitati Apa Fierbinte. Spalati Cu O Solutie De Apa Si Sapun. Spalati Doar Daca Este Necesar Si Clatiti Cu Apa Rece. Uscati-l Bine. Evitati Aparatele De Curatat Cu Aburi Si Ultrasonicele.
 
Nu Pastrati Perlele In Locuri Ermetice. Perla Are Nevoie De Umiditate. Daca Mediul In Care Stau Este Prea Uscat Acestea Se Pot Fisura.
 
Puteti Mentine Un Luciu Stralucitor Bijuteriilor Dumneavoastra Confectionate Din Aur Sau Platina Daca Le Spalati Cu O Solutie Facuta Din Apa Si Detergent De Vase Cu Ajutorul Unei Periute De Dinti Mai Moi, Dupa Care Uscati-le Si Stergetile Foarte Bine. Nu Este Recomandat Acest Tratament Pentru Bijuteriile Care Au Pietre Pretioase Sau Semipretioase.
 
Diopsidul ! Nu Folositi Apa Fierbinte Sau Ultrasonice. Nu Il Expuneti La Acid Fluorhidric. Este Sensibil La Caldura. Se Poate Curata Cu Amoniac.
 
Nu Va Expuneti Pietrele Pretioase La Apa Sarata Sau Chimicale Dure Cum Ar Fi Detergentii Sau Clorul. Acestea Pot Ataca Lustrul Gemelor.
 
 
   
  1 2 next >>
   
 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox