Grija Pentru Pietrele Pretioase Japoneze

Citit de 1800 ori
 
Japonia este o tara cunoscutra pentru calitatea deosebita. Acest lucru dovedeste ca produsele lor sant ingrijite cu o prudenta extrema. Cand vine vorba de bijuterii, japonezii au produse care sant naturale si prin urmare sant scumpe. In acest articol veti afla cum sa aveti grija de pietrele pretioase japoneze chiar fara a cheltui un yen.

Japonezii isi pretuiesc mostenirile de familie. Din acest motiv este clar ca dragostea lor pentru bijuterii este aratata la adunari si ocazii speciale.

Sant diferite moduri prin care se poate avea grija de o piatra pretioasa. Aici sant cateva din optiunile generale in termeni ce privesc scara duritatii.

1. Nu puneti gemele japoneze alaturi de alte geme. Tineti-le separat. Daca este posibil separati fiecare gema care difera ca si compozitie ca sa evitati zgarierea lor. Pentru acest lucru este bine sa le puneti in cutii separate si sa le etichetati, sau daca nu impachetati-le in bucati de carpa si tineti-le separat. Daca aveti si perle si diamante, feriti-le unele de altele deoarece perlele sant foarte sensibile si pot fi zgariate foarte usor.

2. Feriti-le de presiuni extreme, temperaturi extreme si de lumina soarelui. Exista pietre pretioase a caror menire este de a fi purtate doar noaptea. Exista deasemenea si pietre pretioase japoneze care pot fi purtate in orice moment al zilei. Deci, este bine sa cunoasteti clasa si caracteristicile bijuteriilor dumneavoastra.

3. Evitati aplicarea loviturilor si a substantelor chimice care sant suficient de dure incat sa va afecteze piatra pretioasa. Unele pietre pretioase sant atat de fragile incat si sub prezenta unei lumini mai intense se poate sparge in bucati.

4. Nu uitati sa va indepartati bijuteriile incrustate cu pietre pretioase pentru a evita zgarieturile. Daca sant prea valoroase, incercati sa purtati manusi mai ales daca va ocupati cu gradinaritul. Mentinerea gemelor sub apa un timp mai indelungat le poate deasemenea afecta. Indepartati inelul in cazul in care spalati sau faceti baie, va poate aluneca foarte usor de pe deget pe teava de scurgere.

5. Puneti-va bijuteriile intotdeauna dupa ce v-ati aplicat machiajul, fixativul de par, cosmeticele sau chiar dupa ce v-ati periat sau uscat parul cu ajutorul uscatorului. Nu este bine sa purtati bijuteriile in timp ce folositi fixativul de par deoarece substantele chimice pot afecta calitatile fizice ale anumitor bijuterii mai sensibile. Cerceii pot fi rupti accidental atunci cand va periati parul cu o perie de par.

6. Inainte de a incepe orice activitate sportiva dati jos bijuteriile si puneti-le intr-un loc sigur de unde nimeni nu poate sa le ia. In cazul in care sportul preferat este inotul nu deasemenea nu purtati bijuteriile deoarece clorul din piscina poate afecta bijuteriile.

7. Bijuteriile sub forma de margele care au geme trebuiesc tinute intanse astfel incat sa nu se formeze noduri.

8. Intotdeauna umblati cu blandete cu gemele dumneavoastra. Daca santeti suparat/a sau iritat/a bijuteriile dumneavostra nu trebuie sa suporte vina. S-ar putea sa regretati atunci cand furia s-a dus. Nu aruncati bijuteriile neglijent/a deoarece unele setari ar putea avea de suferit sau s-ar putea zgaria unele de altele.

9. Imediat dupa folosire depozitati bijuteriile. Puneti-le intr-un loc unde le puteti gasi cu usurinta. Faceti acest lucru mai ales in beneficiul gemelor mici.

10. Nu folositi substante chimice pentru curatarea pietrelor pretioase. Folositi o carpa curata sau betisoare cu bumbac. Anumite pietre pretioase japoneze necesita doar apa calduta pentru curatare.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox