Despre Pietrele Pretioase Verzi

Citit de 4047 ori
 
Oamenii apreciaza durabilitatea si frumusetea foarte mult si din acest motiv iubesc pietrele pretioae. Ce sant pietrele pretioase? Sant minerale foarte apreciate de multe persoane din cauza frumusetii, duritatii, raritaii si a taieturii lor. Pietrele pretioase verzi sant deasemenea chiar foarte populare si in cazul in care va place aceasta culoare ar trebui sa achizitionati un smarald.

Mineralele pot fi gasite intr-o varietate de culori si in cazul in care preferati verde, ar trebui sa cumparati un smarald. Oamenii din antichitate care sufereau de afectiuni ale ochiului credeau ca ajutati de smarald bolile lor vor fi vindecate.

Berilul este mineralul din care deriva smaraldul. Proprietatile si compozitia smaraldului sant exact la fel ca si la celelalte tipuri de beril.

Unele persoane prefera sa achizitioneze smaralde perfecte, fara defecte din cauza marimii si frumusetii lor. Cu toate acestea, astfel de exemplare sant foarte rare iar pretul lor este chiar mai mare decat al unui diamant cu aceeasi greutate.

Anticii din Egipt iubeau smaraldele. De fapt, smaraldele erau extrase mai ales de acolo. Cu toate acestea un mare zacamant a fost descoperit in Siberia. In prezent majoritatea smaraldelor sant gasite si scoase in mine din Columbia. In Statele Unite, mai ales in Carolina de Nord (in tinuturile Mitchell si Alexander), deasemenea se gasesc smaraldele. Puteti gasi rezerve semnificative de smarald si in Afghanistan sau in Brazilia, Zambia, Australia, Pakistan, India ori Africa de Sud.

Nu toate smaraldele care se vand pe piata sant autentice. Multe pietre sant date drept smarald desi nu sant. De exemplu unei anumite varietati de verde a turmalinului mai este cunoscut si sub numele de smaraldul brazilian. Spodumenul deasemenea mai are o varietate de verde si i se spune hiddenit sau smaraldul de Lithia. Varietatea verde de a corindonului este denumita smaraldul oriental, iar varietatea verde de andradit este cunoscut ca si smaraldul Uralian.

In zilele noastre o multime de oameni isi doresc un smarald verde albastrui. In cazul in care santeti nascuti in luna Mai smaraldul este piatra acestei luni. A douazecea si treizecisicincea aniversare a nuntii sant simbolizate tot de smarald.

De foarte multi ani smaraldul este cunoscut ca o piatra pretioasa foarte populara. Daca doriti sa gasiti un smaraldul ideal alegeti un exemplare care este foarte transparent. In cazul in care descoperiti anumite imperfectiuni cum ar fi fisuri sau crapaturi le puteti trata cu ulei de cedru. Uleiul va da vibratie pietrei si va masca defectul. Datorita tehnologiei foarte avansate din ziua de azi aceste imperfectiuni sant mascate cu ajutorul unor rasini epoxidice.

Probabil ati auzit de Cleopatra. Stiati ca ea avea o colectie vasta de smaralde? Acest lucru este un fapt din moment ce egiptenii au fost primii care au scos smaraldul din mina. Daca se intampla sa aveti deja un smarald, viata dumneavoastra va fi umpluta de dragoste. Cuplurile care si-au daruit unul altuia bijuterii cu smarald se vor iubi vesnic.

Exista multe convingeri asociate smaraldului. Poate ajuta femeile insarcinate sa aibe o nastere usoara, te poate ajuta sa te concentrezi mai bine, consolideaza sanatatea si statutul social, precum si oportunitatile in cariera.

Acum stiti mai multe lucruri despre aceasta piatra pretioasa verde.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox