Gaurirea Pietrelor Pretioase

Citit de 5783 ori
 
Cine spune ca gaurirea pietrelor pretioase poate fi facuta doar de catre experti? Acest lucru este destul de adevarat dar cu putin antrenament si putina atentie este posibil sa o faceti si dumneavoastra. Nu toti posesorii de pietre pretioase au curajul sa faca o gaura in pretioasa lor gema. Acest lucru se aseamana cu o provocare de genul "Totul Sau Nimic". Unele sant atat de fragile incat s-ar putea crapa sau sparge dintr-o lovitura. De aceea trebuie sa fiti foarte atent in cazul in care faceti o astfel de operatie.

Care ar fi scopul acestei operatiuni?

Poate ca doriti sa va creeati propriile bijuterii care sa fie in pas cu moda. Acest lucru v-ar permite sa potriviti sau sa combinati vechile bijuterii care au devenit plictisitoare.

Secretul reusitei in acest caz este practica. Ati putea exersa pe pietre obisnuite sau pe componente facute din sticla. Acestea sant ieftine si nu veti regreta in cazul in care le veti sparge.

Veti avea nevoie de o masina de gaurit si un burghiu.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa hotarati locul in care veti da gaura. Puteti sti acest lucru daca veti sti cum va fi montata gema. Trebuie sa stiti insa ca fiecare gaura practicata in piatra poate diminua integritatea si poate produce defecte la suprafata.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa scufundati piatra in apa. Gaurirea in apa este cel mai simplu si mai acceptabil mod prin care burghiul va ramane ud. In acest fel nu veti fi obligat ca dupa gaurire sa cautati cioburile in toata incaperea. Masinile profesionale au un orificiu prin care curge in continuu apa pentru a tine temperatura sub control.

Burghiul trebuie sa stea perfect perpendicular pe piatra. Fixati in unghiul perfect, deoarece o abatere cat de mica ar putea provoca spargerea pietrei la intrarea sau la iesirea din ea. Asa ca fiti foarte precis.

Atunci cand gauriti, miscarile in sus si in jos trebuie sa fie foarte usoare. Astfel va permite apei sa circule peste tot. Nu apasati puternic si nu puneti presiune deoarece s-ar putea ca acest lucru sa provoace spargerea pietrei.

Recomandabil pt incepatori ar fi sa faca aceast lucru sa se faca pe o piatra de maxim 2, 50 cm grosime. Acest lucru este recomandabil atunci cand aveti de aface cu pietre mai moi. In plus gemele moi nu necesita burghiu cu diamant.

Acum ca gaura a fost facuta stergeti restul de particule rezultate in urma operatiei si uitati-va la gaura facuta. Daca veti descoperi ca ati facut o gaura curata, poate ca ar trebui sa va ganditi sa faceti un curs intreg de fabricare a bijuteriilor in cazul in care va loveste pasiunea. Dar in alte conditii curatati piatra clatiti-o si uscati-o.

O procedura destul de populara ar fi gaurirea cu ajutorul laserului. Aceasta metoda se aplica mai ales in cazul diamantelor. Sculele folosite pentru acest proces difera de la caz la caz si in anumite cazuri ajunge o simpla masina de gaurit sau veti avea nevoie de un fascicul de laser subtire dar puternic si o masina de vacuum. Pentru acest caz din urma scopul este acela de a indeparta impuritatile care sant vazute in diamant si a obtine o claritate mai buna.

Cateva sfaturi pentru inainte, in timpul si dupa operatia de gaurire:

1. Nu compromiteti calitatea si pretul. Desi este posibil sa obtineti aceleasi rezultate pe o gema pretioasa ca si acelea din timpul exercitiilor pe care le-ati facut pe materiale ieftine nu va puteti juca cu astfel de pietre pretioase. Precizia unei gauri precise nu este asigurata, prin urmare piatra dumneavoastra este in pericol.

2. Folositi ochelari care va vor proteja de particulele care sar in timpul operatiei de gaurire.

3. Daca santeti prea speriat pentru a face o gaura in linie dreapta, mai bine lasati-l pe bijutier s-o faca.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox