Semnificatia Anumitor Pietre Pretioase

Citit de 3830 ori
 
Gemele pot fi pretioase sau semipretioase. Exista multe pietre pretioase si semipretioase deasemenea care se vand pe piata.

Multe persoane sant familiarizate cu pietre pretioase cum ar fi perle, rubine si diamante. Dar stiati ca mai exista si alte pietre semipretioase? Acestea ar fi alexandritul, chihlimbarul, ametistul, berilul, granatul, jadul, lapis lazuli, piatra lunii, opalul, topazul si turcuazul.

Daca doriti sa achizitionati o gema transparenta si senzationala in acelasi timp puteti opta pentru alexandrit. Aceasta isi schimba culoarea in functie de conditiile de iluminare. In cazul in care va aflati in plina zi la lumina naturala piatra isi schimba culoarea in verde stralucitor, iar in cazul in care santeti in interior capata culoarea rosie a unei zmeure. Acesta gema a fost descoperita abia in 1831 in Rusia.

Chihlimbarul nu este de fapt o piatra pretioasa deoarece el s-a creat prin folsilizarea sevei de copac. Cu toate acestea, el este foarte apreciat pana in prezent si poate fi gasit in tarile baltice. Daca va doriti sa atingeti pacea interioara, achizitionati o bijuterie cu ametist. Este de culoare violet, dar este disponibil si in nuante mai deschise de lavanda.

Cu mult timp in urma razboinicii purtau berilul pentru a se proteja. Aceasta piatra pretioasa este disponibila in diferite nuante de roz, galben, auriu, etc. Este o gema durabila si este foarte bine cunoscuta datorita caracteristicilor sale.

Inainte, granatul era folosit in special pentru bolile de sange si pentru hemoragii. Dar din cauza stralucirii sale si a durabilitatii, aceasta piatra rosie este foarte pretioasa. Jadul era venerat de poporul chinez si putea fi gasit in Guatemale si in Myanmar. Aceasta gema poate fi gasita in diferite culori cum ar fi verde, alb, alb-gri, maro, oranj, galben sau liliac.

In cazul in care preferati culorile puternice si stralucirea profunda, puteti cumpara lapis lazuli. Aceasta piatra pretioasa poate fi gasite in Argentina, Afghanistan, Chile, Rusia si Canada. Piatra lunii provine din familia feldspat. Varietatile de piatra lunii albastra sant mult mai valoroase si mai dorite decat cele transparente sau cu aspect laptos. Daca iubiti culoare curcubeului optati pentru opal. Aceasta gema poate fi gasita arareori avand culoarea negru si atunci este foarte valoroasa.

Topazul este o piatra pretioasa care simbolizeaza afectiune si dragoste. Aceasta este o gema destul de rara. Este stralucitoare, grea si se gaseste intr-o varietate de culori. Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca aceasta este o piatra rara si adesea confunda imitatiile de sticla sau quartz cu piatra adevarata. In Africa si Asia, turcoazul este foarte pretios. Este disponibil in diferite culori cum ar fi albastru verzui, albastru luminos sau inchis.

Acestea sant doar cateva din pietrele pretioase. Puteti gasi aceste pietre in marea majoritate a magazinelor de bijuterii din lume. Cu toate acestea, aveti grija la imitatii si asigurati-va ca veti cumpara o gema autentica. In cazul in care cumparati pentru prima data o bijuterie cu pietre pretioase este recomandat sa o cumparati de la un bijutier cu reputatie buna. In cazul in care faceti cumparaturi online puteti verifica testimonialele clientilor pentru a va sigura de calitatea si autenticitatea gemei.

Pietrele pretioase si semipretioase sant o buna investitie. Eventual puteti opta pentru o gema care sa va reprezinte ziua de nastere. Cautati pe internet si aflati mai multe despre gemele care reprezinta zilele de nastere pentru fiecare luna. Pe internet, informatia este foarte bogata si va poate ajuta sa alegeti cea mai buna alegere de pe piata.

Pietrele pretioase sant un cadou minunat pentru preieteni si cei iubiti.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox