Identificarea Efectele Pietrelor Pretioase

Citit de 2287 ori
 
Tehnicile de taiere si de lustruire sant vitale in ce priveste aspectul final si stralucirea gemei. Expertii le spun "efecte speciale". Aceste efecte sant responsabile pentru formele diferite, pentru marime si pentru stralucirea speciala apietrei. Exact ca si in filme, aceste efecte va pot da senzatia a ceva ce este dar de fapt nu exista in realitate.

Multumind simtul optic cu ajutorul aptitudinilor speciale de taiere a acestor pietre se pot ascunde defectele nedorite si scoate in evidenta calitatile pietrei astfel incat aceasta sa straluceasca si sa arate cat mai extraordinar. Anumite caracteristici ale anumitor geme pot fi evidentiate cu ajutorul acestor efecte.

Iata cateva dintre cele mai populare efecte care sant adesea folosite pentru o mai buna definire a gemei:

Focul

Acest efect care este deseori folosit de catre taietori, permite separarea luminii adevarate de culoarea originala a pietrei. Din cauza dispersiei, "focul" permite luminii sa se imprastie ca o prisma si este refractata. Diamantul si zirconiul sant printre acele pietre pretioase care arata cel mai bine abilitatile acestui efect. Focul de obicei scoate in evidenta culoarea.

Fluorescenta

Efectele legate de fluorescenta sant definite ca evenimente atunci cand raze ultraviolete sau culori care nu sant vizibile la prima vedere devin vizibile. Un efect special ca acesta este dorit deoarece da unei culori plictisitoare o stralucire deosebita. Acest lucru va conta la pretul extravagant pe care piatra s-ar putea sa-l aibe. Majoritatea diamantelor au aceasta fluorescenta.

Schimbarea culori

Unele pietre pretioase sufera anumite modificari ale culorii mai ales atunci cand cand sant supuse anumitor conditii de iluminare, mai ales la lumina soarelui. Acest lucru se datoreaza mai ales capacitatii pietrei pretioase de a absorbi puternic lumina pe anumite anumite lungimi de unda.

Irizarea

Sant doua efecte speciale care stau sub umbrela irizarii: labradorescenta care creeaza sclipiri de culori albastre si aurii sub actiunea luminii si efectul schiller care creaza un joc de culori. Irizarea se refera la toate acele efecte ale unei geme specifice care straluceste in culorile curcubeului. Acest lucru se intampla atunci cand fire de lumina vin din straturile gemei.

Schiller

Asa cum am mentionat deja, efectul schiller se petrece atunci cand la suprafata pietrei pretioase apare un joc de culori sub actiunea luminii. Cea mai cunoscuta gema cunoscuta pentru aceasta trasatura este opalul. Indiciul ar fi acela ca interferenta luminii depinde de structura obiectului.

Asterismul

Asterismul apare in cazul in care mineralele beneficiaza de taieturi de calitate. Acest lucru se va intampla doar daca incluziunile desitatii fibroase se vor alinia in mai mult de doua directii. Cea mai populara piatra pretioasa cunoscuta pentru acest efect este safirul.

Ochi de pisica

Termenul este derivat din frantuzescul "chatoyance". Acest efect este cauzat de impuritatile din piatra pretioasa aranjate ca o fibra si aliniate astfel incat formeaza axe. Quartzul este faimos pentru aceasta proprietate atunci cand este lovit de lumina. Urmele de fibra provoaca acestui efect o aparenta speciala.

Aventurescenta

Daca incluziile din acea gema creeaza o asemenea stralucire astfel incat ii va imbunatati aspectul se va numi aventurescenta. Ca un exemplu, quartzul plat poate straluci si poate avea un efect atragator in cazul in care mai multi fugi mici de hematita ies in evidenta.

Labradorescenta

Acest lucru este destul de popular deoarece acest efect converteste stralucirile aurii si albastre sub actiunea luminii. Acest lucru se intampla in cazul in care apare interferenta luminii din straturile cristalului. Culorile sant considerate puternice dar sant limitate privind directia si orientarea.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox