Istoria Pietrelor Pretioase Antice

Citit de 2444 ori
 
Fiecare gema are propria ei istorie. Unele indeajuns de fascinante incat sa fie ascultate, iar altele sant povesti de cand lumea. Dar nu conteaza cat de veche este povestea ci cat de interesanta pentru a fi auzita. Pentru a sti istoria unei geme antice este foarte util mai ales atunci cand aveti deaface cu pietre care reprezinta ziua de nastere.

Fiecare piatra pretioasa antica are locul ei in povestiri. Tineti minte, ca aceste care au fost ingropate cu mult timp inainte ca omenirea sa fie atat de numeroasa cum este astazi si sant cu atat mai pertioase decat acelea facute in laborator sau au fost fabricate si lustruite, deoarece ele poseda caracteristici pe care aceste pietre artificiale nu le au.

Granatul

Aceasta gema este cunoscuta inca dinainte de vechii romani sau greci. Aceasta gema arata ca o samanta de rodie iar numele ei deriva din sensul latinesc al cuvantului (rodie). In antichitate oamenii asociau aceasta piatra cu focul. Crestinii credeau ca Noe a folosit aceasta piatra pentru a face ceva lumina si sa poata naviga cu nava sa. Este o bijuterie care semnifica stabilitatea, adevarul si soarta.

Ametistul

Ametistul este una dintre cele mai pretioase pietre folosite. Asociat cu regalitatea, aceasta piatra a fost folosita si in scopuri bisericesti. Acesta era purtat de catre calatori sau de catre razboinici, atunci cand erau porniti la razboi pentru protectie, pentru a evita intoxicatia si se spunea ca aduce noroc in afaceri.

Acvamarin-ul

Acvamarin-ul este cunoscut pentru culoarea sa albastra care semana cu culoarea apei de mare, astfel incat atunci cand este scufundat in apa dispare si devine invizibil. Pescarii din antichitate purtau aceasta piatra pentru a fi protejati in calatoriile lor pe apa. Tot in trecut oamenii credeau ca aceasta piatra avea calitatile apei si ca atunci cand o purtau erau purificati. Deasemenea se spune ca atrage tineretea si fericirea pe tot parcursul vietii.

Diamantul

Aceasta piatra simbolizeaza victoria. Diamantul nu are egal atunci cand vine vorba de duritate. Din cauza calitatilor sale, duritatii, stralucirii si raritatii sale aceasta piatra pretioasa este una dintre cele mai scumpe si mai nepretuite care a fost gasita vreodata. Un diamant simbolizeaza fericirea vesnica si angajamentul casatoriei.

Smaraldul

O gema de o frumusete uimitoare si un verde care te farmeca. Smaraldul a fost cunoscut ca o piatra pretioasa pentru zei si zeite. Grecii antici au dedicat aceasta gema Afroditei ca un simbol al frumusetii. Incasii venerau o zeita facuta din smarald. Vasul din care Isus l-a folosit in timpul cinei cele de taina era facut din smarald. Smaraldul este o gema care serveste credinta, nemurirea, inteligenta si intelegerea.

Perla

Aceasta bijuterie produsa de moluste ca un fenomen de aparare la corpuri straine era cunoscuta inainte ca "Lacrima lui Dumnezeu". Ea reprezinta influenta lunii asupra pamantului. Alaturi de diamante, perlele sant folosite cu ocazia nuntii. Perlele simbolizeaza feminitatea, intelepciunea si puritatea.

Rubin

Rubinul inseamna rosu. Culoarea sa asociaza aceasta piatra cu pasiunea si puterea. Civilizatiile antice credeau ca daca o bucata de rubin este aruncata in interiorul unui vas cu apa, aceasta va fierbe instantaneu. Rubinul semnifica dragostea si atractia.

Peridot

Regii egipteni isi doreau aceasta piatra. Au cerut oamenilor sai sa foloseasca aceasta piatra pe post de moneda si podoabe. In plus, oamenii sapau in cautarea acestei geme doar noaptea deoarece credeau ca aceasta straluceste ca un felinar.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox