Garnet

Citit de 2502 ori
 
Garnet-ul este cunoscut si intrebuintat pentru crearea de bijuterii de mii de ani. Legenda spune ca Noe a folosit un garnet pe post de lanterna pentru a-si orienta arca in timpul calamitatilor si in conditii de siguranta pe intuneric. Garnet-ul a fost descoperit in bijuteriile din timpul antichitatii in timpul civilizatiilor egiptene, grecesti si romane. Multi calatori curajosi purtau garnet-ul pentru protectie, deoarece aceste pietre erau considerate talismane populare si pietre protectoare, deoarece luminau noaptea si ii fereau pe cei care le purtau de orice fel de rau. Astazi stiinta ne explica faptul ca proverbiala luminozitate se datoreaza refractiei ridicate de lumina.

Desi culoarea rosie apare in mod frecvent, exista garnet-uri care prezinta diferite nuante de verde, de galben pal pana la galben stralucitor si chiar orange stralucitor. Singura culoare care nu se gaseste in cazul garnet-ului este albastru. Garnet-ul este o gema foarte cautata si este adesea transformata in bijuterii mai ales in zilele noastre cand nu numai traditionalele garnet-uri colorate in rosu sau verde sant pretuite de catre cumparatori ci si alte diferite nuante si tonuri deasemenea foarte populare. Garnet-ul este o gema destul de neobisnuita datorita faptului ca isi schimba culoarea in functie de vremea de afara sau in functie de conditiile de iluminat, naturale sau artificiale.

Unele din culorile alternative in cazul garnet-ului sant deasemenea celebre. "Garnet-ul spessartine" se gaseste in tonuri de oranj stralucitor pana la oranj-rosu. Acestea sant extrem de rare. Exista si un alt tip de garnet numit "Mandarin" care este de asemenea oranj. Si acesta este destul de rar.

Exista si garnet-uri verzi, chiar daca aceasta culoare nu se asociaza prea bine cu garnetul. O stea intre garnet-urile verzi este "demantoid-ul". Acesta are o stralucire extraordinara, chiar mai mare decat a unui diamant. Carl Faberge, bijutierul curtii rusesti iubea garnet-ul verde provenit din Urali mai mult decat orice alta piatra pretioasa si ii placea s-o foloseasca in creatiile sale.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox