Pietre Pretioase Rare Si Cat De Mult Valoreaza Ele

Citit de 3271 ori
 
Nu toate pietrele pretioase sant usor de gasit. Pentru unele trebuie sa sapati distante impresionante. Si cu cat trebuie sa sapati mai mult cu atat mai scumpa va fi piatra. Totusi sant unii oameni in aceasta afacere care nu sant dispusi sa-si bata atat de mult capul. Da, pietrele pretioase pot fi facute. Nu trebuie decat sa amestecati toate elementele chimice potrivite si ati obtinut o piatra pretioasa fara a fi in masura sa va dati seama de original. Dar nimic nu bate originalul.

Ce face ca aceste pietre sa fie atat de rare si de unice. Sant caracteristicile lor si locul de unde au fost scoase din mina. Jos aveti cateva dintre pietrele pretioase care sant cunoscute pentru calitatile cat si pentru preturile lor remarcabile.

Andesine

Aceasta gema este purtata datorita aspectului sau natural de cristal bine lustruit cat si datorita tonurilor uimitoare de rosu. Calitatea sa superioara da ocazia bijutierilor sa le transforme in forme diferite astfel incat sa multumeasca si cel mai rafinat gust. Pretul se fixeaza in functie de cat de mare sau de mica este piatra. Sant cazuri cand acestea variaza de la 200 la 700 de dolari o bucata. Raritatea la aceasta piatra se datoreaza amestecului de rosu cu verde sau rosu si orange atunci cand este privita la o lumina incandescenta.

Alexandrit-ul

Acesta poate fi gasit in Rusia sau Brazilia. Alexandritul are o schimbare naturala a culorii incepand de la verde-albastru intens, sau un verde-albastru extrem combinat la lumina zilei. La o privire mai atenta veti observa incluziuni care sant asezate in paralel aducand un element de unicitate in comparatie cu alte geme. Pretul acestei valoroase pietre poate varia de la 300 la 2.500 dolari bucata.

Beril-ul Rosu

Deasemenea cunoscut si ca smaraldul rosu, beril-ul rosu are o nuanta unica de rosu cu dungi de culoare rosu-violet. Taieturile pot fi facute in forme dreptunghiulare sau triunghiulare. O bucata poate ajunge sa coste si pana la 2.000 de dolari.

Smaraldul Columbian

Acestea au de obicei o taietura dreptunghiulara sau patrata. Bazandu-ne pe numele lui, acest tip de smarald vine tocmai din adancurile muntilor din Columbia avand o nuanta stralucitoare de verde si cu tonuri de albastru, vizibile doar in lumina zilei. Pretul variaza intre 900 si 2.800 de dolari.

Calcedonia

Extras din minele din Indonezia, aceasta gema este lustruita pentru a pune mai bine in evidenta culorile purpurii si de lavanda ale acesteia. Tonul de un alb mat care se afla pe toata suprafata gemei este ceea ce face aceasta piarta unica. Este ca si cum ati avea in fata "Calea Lactee" sau un pachet de nori. Surprinzator dar suma pentru un exemplar ca acesta ar fi de pana in 200 dolari. O afacere buna.

Cuart-ul

Acesta este scos din minele din Brazilia. Semanand foarte bine cu o perla, quart-ul are o stralucire argintie chiar daca in stare naturala el este incolor. Stralucirea lui naturala ii paveaza drumul catre un pret de 850 dolari.

Safirul African

Aceasta gema opaca de un albastrul linistitor este extrasa din minele aflate in Africa si are niste caracteristici naturale care fac din el o piatra pretioasa unica. Acest cabochon de forma ovala costa undeva in jur de 800 de dolari. Suficient de interesant pentru a fi inclus in lista dumneavoastra de achizitii.

Spinel

Aceasta piatra puternic colorata extrasa din minele din Sri Lanka si din anumite parti ale Birmaniei se gaseste in nuante de indigo, albastru, roz inchis si purpuriu, este taiata pentru a satisface dorintele clientilor. Pretul per carat este de 150 dolari, uneori chiar mai mult.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox