Cerceii Mariei Antoinette

Citit de 2060 ori
 
Nu exista un subiect mai fascinant in istorie decat soarta reginei Mariei Antoinette. Mult barfita in istorie (ea nu a spus niciodata "lasa-i sa manance tort" ca un raspuns la nevoia oamenilor de a manca paine) ea a fost o parte nedorita a uneia dintre cele mai mari revolutii din istoria omenirii. S-a intalnit de timpuriu cu ghilotina in 1793. Desi iubea foarte mult bijuteriile si avea intr-adevar multe bijuterii magnifice, ea prefera sa poarte rochii simple si putine bijuterii. Multe dintre portrelele unde ea apare este pictata imbracata in acest fel.

Doua diamante mari in forma de para de 14.25 carat si de 29.34 carat fac acum parte din colectia Institutului Smithsonian. Se presupune, ca odata, aceste diamante erau montate in cerceii Mariei Antoinette si anumite surse sustin ca acestia erau cerceii sai favoriti si ca ii purta in permanenta. Au fost luati de la ea in timp ce incerca sa paraseasca Franta atunci cand revolutia incepuse deja.

Diamatele au fost ulterior achizitionate de catre marea ducesa Tatiana Yousupoff a Rusiei. Mai tarziu in 1928 bijutierul Pierre Cartier cumpara cerceii de la principesa Zenaide Yousupoff si fiul sau printul Felix Yousupoff, acestia atestand intr-o declaratie scrisa faptul ca acestia au apartinut initial reginei Maria Antoinette si ca nu au fost modificati in perioada de o suta de ani atat timp cat bijuteria fuse-se in posesia lor. Tot in 1928 dar in octombrie de data aceasta Marjorie Merriweather Post dobandeste cerceii de le Pierre Cartier. In anul 1959 Hary Winston si transforma cerceii intr-o replica din platina a acestora dupa modelul original care erau din argint. In noiembrie 1964 Eleanor Barzin, fiica doamnei Post doneaza cerceii catre "Smithsonian Institution". Diamantele sant originale din India sau Brazilia, singura sursa significanta de diamante in secolul 18.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox