Cum Sa Vinzi Un Diamant

Citit de 8972 ori
 
Exista multe motive pentru care ati dori sa vindeti un diamant in posesia caruia santeti. Poate ca ati divortat, sau poate ca aveti nevoie de numerar sau pur si simplu v-ati plictisit de el. Motivul mai putin conteaza ci obtinerea unui pret cat mai bun este ceea ce conteaza cu adevarat. Modalitatea si secretul prin care veti obtine cel mai bun pret este sa nu va grabiti. Faceti acest lucru lent si minutios luand in considerare toate optiunile pe care le aveti.

In primul rand faceti o evaluare a diamantului. Indicat ar fi sa mergeti cu diamantul la 2 -3 bijutieri calificati sa faca acest lucru si sa cereti mai multe pareri. De fiecare data cereti valoarea raportului. Aceasta va fi valoarea diamantului si practic va indica pretul cel mai mare pe care l-ati putea obtine. Daca diamantul nu are un certificat ar trebui sa faceti rost de unul. Si acest lucru s-ar putea sa va ajute sa obtineti un pret mai bun pentru diamant.

In primul rand incercati sa vindeti diamantul cuiva cunoscut, unor persoane pe care le cunoasteti. Prietenii sau membrii familiei s-ar putea sa fie interesati. In cazul in care nu aveti succes cu familia sau cu prietenii ar trebui sa faceti apel la sursele externe. Categoric evitati casele de amanet. O casa de amanet va va oferi cu mult mai putin decat valoreaza diamantul in reallitate. Deasemenea evitati consignatiile. Sant multe lucruri care pot merge rau si excrocherii se pot intampla chiar si in magazinele de bijuterii bine cunoscute.

In cazul in care valoarea diamantului este destul de mare ar trebui sa luati in considerare si varianta de a face apel la o casa de licitatii. In cazul i care va; oarea diamantului nu este foarte mare ar trebui sa incercati sa-l vindeti oricui publicand anunturi in presa sau chiar pe eBay. Cu toate acestea, vanzarea catre o persoana pe care nu o cunoasteti va expune unui pericol mai ales in cazul in care diamantul valoreaza o multime de bani.

Optiune finala ar fi sa mergeti cu diamantul la un magazin de bijuterii. Atentie, este vital sa nu pierdeti din ochi diamantul atata timp cat santeti in acel magazin, s-ar putea sa constatati intr-un final ca diamantul cu care ati intrat in magazin nu este unul si acelasi cu care ati iesit. Bijutierul va incerca sa va convinga de faptul ca diamantul dumneavoastra este de slaba calitate si va incerca eventual sa va ofere mult mai putin decat valoreaza in realitate. Aici intra in joc certificatul diamantului in sine si certificatul de evaluare de care vorbeam mai devreme.

Daca bijutierul este un om onest va va oferi undeva intre 60 si 80 % din valoarea trecuta pe certificatul de evaluare. Nu acceptati un ban mai putin decat aceste valori. Si inca odata, nu scapati diamantul din priviri pana in momentul in care nu ati primit banii pe el.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox