Din Ce Mine Sant Extrase Diamantele

Citit de 2308 ori
 
Mina Argye care se gaseste in Kimberley in indepartatul nord-est al Australiei si detinuta de Compania Rio Tinto este mina de unde se extrage cel mai mare volum de diamante din lume. Cu toate acestea datorita calitatii scazute a diamantelor aceasta nu este si liderul in ceea ce priveste calitatea, insa aprovizioneaza piata mondiala cu diamante roz in proportie de 90 - 95%.

Diavik este deasemenea o mina, detinuta tot de compania Rio Tonto care are sediul in Canada si este o mina foarte mare. Aceasta este situata la nord de Yellowknife si sud de Cercul Polar pe o insula. Aceasta insula este conectata printr-o sosea de gheata. Este deasemenea o parte importanta a economiei din regiune unde mai mult de 700 de oameni sant angajati si extrage anual mai mult de opt milioane de carat.

Ekati o alta importanta mina de unde se extrag diamante este detinuta de comapania BHP Billiton si este situata la sud de cercul arctic in teritoriile de nord-vest ale Canadei. Ekati este prima mina de diamante operationala din Canada. Diamantele scoase din aceasta mina sant vandute sub marca Aurias si sant si autentificate de catre "Canada Mark Service" care la randul ei este detinuta de BHP Billiton Diamonds, INC.

Baken, mina situata de-a lungul Orange River in Africa de Sud. Este detinuta si condusa de catre Trans Hex. Marimea medie pentru diamantele extrase de aici in anul 2004 a fost de 1, 29 carat. Tot in 2004 aceasta mina a extras 78, 9 carat avand calificativul pentru culoare D (ceea ce inseamna perfect) si s-au vandut pentru mai bine de 1, 8 milioane de dolari americani si tot atunci a fost extras un diamant roz in greutate de 27, 67 carat care a fost vandut cu peste un milion de dolari.

Merlin este pe locul secund din doar cele doua mine aflate in Australia. In prezent nu mai opereaza insa a fost detinuta de Rio Tinto care a vandut-o ulterior companiei Striker Resources care a explorat posibilitatile de redeschidere a minei.

Onapa este cea mai mare mina de diamante din lume si este situata la 240 Km vest de Francistown. Mina este proprietatea firmei "Debswana" care este de fapt un parteneriat intre DeBeers si guvernul Botswanaei. Aceasta mina opereaza 7 zile pe saptamana si si-a inceput activitatea in 1971 si este cea mai veche mina detinuta de compania Debswana.

In mina Premier localizata in Cullinan, Africa de Sud in 1905 a fost descoperit cel mai mare diamant de pana in prezent si avea 3, 106, 75 carat. Tot in aceasta mina a fost descoperit diamantul cunoscut sub numele de "Golden Jubilee" si avea 545.67 carat. Mina este proprietatea DeBeers insa a fost redenumita in "Mina De Diamante Cullinan" in 2003 odata cu sarbatorirea centenarului sau.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox