Istoria Diamantului

Citit de 3562 ori
 
Istoria diamantului variaza foarte mult in functie de sursa de documentare, din moment ce istoria diamantului este bogata in mituri si folclor precum si intamplari reale si imaginare. Istoria diamantului este una umpluta cu povesti mitice, cum ar fi una dintre ele unde serpii pazeau un teren plin de diamante. Istoria a fascinat oamenii cu dragoste si frumusete ce inconjurau cele mai pretioase pietre, diamantele.

Istoria Timpurie a Diamantului

Cu aproximativ 3.000 de ani in urma in India a fost inregistrata prima istorie despre diamant. In cazul in care diamantele au fost gasite inainte de aceasta perioada nu exista inregistrari scrise. Diamantele in zilele noastre sant folosite pentru doua scopuri principale. Diamantul a fost folosit ca un talisman pentru a se ingriji de spiritele rele si pentru a oferi protectie in timpul luptelor si erau pretuite datorita capacitatii lor de a reflecta lumina.

Istoria Diamantului In Timpul Erei Intunecate

In timpul Evului Mediu istoria ne spune despre diamantul ca a fost folosit in scopuri medicinale. St. Hildegarde a scris o anecdota pentru vindecarea ranilor si a bolilor si a instruit bolnavii sa tina un diamant in mana si sa faca semnul crucii. Unii oameni au mers atat de departe incat au inghitit diamantul in speranta ca acesra le va vindeca afectiunea in mod magic.

Istoria Diamantului In Timpul Evului Mediu

In timpul Evului Mediu diamantele au inceput sa castige popularitate. In aceasta perioada multe dintre diamantele faimoase au fost descoperite, inclusiv "Blue Hope" si "The Mountain Of Light", ambele fiind descoperite in India. In timpurile noastre India ramane unul din locurile unde se lustruiesc cel mai bine diamantele.

Tot in aceasta perioada apare o schimbare in felul in care erau privite diamantele. Daca anterior ele erau evaluate pe baza asa ziselor puteri mitice insa cu timpul au inceput sa fie evaluate mai mult pentru caracteristicile lor. Pe masura ce oamenii incepeau sa inteleaga adevarata lor valoare, proprietarii de mina au inceput sa raspandeasca zvonuri cum ca diamantele ar fi otravitoare pentru a preveni inghitirea lor de catre muncitorii care ar fi facut contrabanda cu ele intr-un final.

In aceasta perioada a istoriei diamantelor, oamenii si le-au dorit mai mult ca niciodata pana atunci pentru ca incepeau sa realizeze valoarea lor. Aprovizionarea cu diamante in India a fost in scadere, deci imposibil de a satisface cererile cumparatorilor de diamante insa au fost descoperite diamante in Africa De Sud aproape de Orange River, astfel ca cererea de diamante pentru aceia care doreau diamante doar pentru ei a fost potolita.

Istoria De Azi

Istoria diamantelor incepe sa se raspandeasca in estul Australiei candva pe la mijlocul secolului 19. La sfarsitul anilor 1970, Australia a fost recunoscuta ca preoducator de diamante. In aceiasi perioada mina Arygle a fost descoperita de geologi. Din acel moment Arygle a devenit cel mai mare producator de diamante din toata lumea si produce peste o treime din tot volumul de diamante extras in fiecare an.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox