Diamante Faimoase

Citit de 1920 ori
 
In intreaga lume exista mai multe diamante despre care s-a vorbit si s-au scris numeroase povesti si documente oficiale. Aceste diamante fac parte din istoria noastra, si au fost descoperite in diferite parti ale lumii de catre tot felul de oameni. Aceste diamante faimoase sant la fel de bine cunoscute ca si oamenii care au fost in posesia lor.

De secole, diamantele mai celebre sau mai putin celebre au fost montate in armura razboinicilor sau in coroanele regilor si ale reginelor ca un simbol al curajului.

The Mountain Of Light (Muntele De Lumina cunoscut si sub numele de Koh-I-Noor)

Unul din putinele diamante cu forma ovala celebre, "Muntele De Lumina" a fost mentionat pentru prima data in anul 1304. Acesta avea 186 carat ca diamantul a fost montat ca ochi al unuia din paunii sculptati in tronul lui Shah Jehan.

In timpul domniei reginei Victoria, celebrul diamant a fost remodelat si a ajuns sa aibe doar 108.93 carat. Diamantul este in prezent una din bijuteriile coroanei britanice.

Orloff

Atunci cand acest diamant a fost descoperit se spune ca avea 300 carat. Aceasta piatra pretioasa se afla in prezent in Moscova in trezoreria fostei Uniuni Sovietice.

O poveste despre Orloff sustine ca diamantul a fost pus in ochiul unui zeu, in templul aflat in Sri Rangen, si ca asa ar fi ajuns celebru.

The Regent (Regentul)

Inainte ca acest diamant incredibil de mare sa fie taiat avea 410 carat. Initial numit "The Pit" dupa numele primului ministru al Angliei, William Pit. Ulterior a foast taiat intr-o forma rotunda avand mai mult de 140 carat.

In anul 1717 diamantul a fost vandut ducelui Orleans, Regent al Frantei. Atunci diamantul a fost redenumit in "Regentul". Atunci cand a avut loc incoronarea diamantul se afla in coroana.

Dupa ce revolutia franceza s-a incheiat diamantul era in posesia lui Napoleon Bonaparte, care a decis sa-l monteze in manerul sabiei sale.

In prezent diamantul este expus la Luvru si toata lumea se poate bucura de el.

The Blue Hope (Speranta Albastra)

Cel mai cunoscut dintre toate diamantele celebre, "Speranta Albastra" se afla in prezent la institutul Smithsonian din Washington. A aaprtinut regelui Louis XIV si era cunoscut la acea vreme "diamantul albastru al coroanei".

Cumva in timpul revolutiei franceze, diamantul a fost furat. A reaparut mai tarziu in Londra in anii 1830 unde a fost cumparat de catre Henry Philip Hope. Diamantul si-a primit numele de la proprietarul lui cat si reputatia de a aduce ghinion acelora care il poseda. Atata timp cat Henry Philip Hope a fost in posesia diamantului fiecare din membrii familiei lui a murit intr-o saracie extrema.

Continuand seria ghinioanelor cand mai tarziu diamantul era detinut de un anume Edward McLean, deasemenea mai multi membrii ai familiei lui s-au stins intr-o saracie lucie.

Taylor - Burton

Acest diamant are forma de para si 69.42 carat. Firma Cartier l-a cumparat la o licitatie tinuta in New York in anul 1969 si l-a botezat "Cartier". A doua zi cunoscutul actor Richard Burton a cumparat diamantul pentru celebra actrita Elizabeth Taylor si l-a redenumit "Taylor - Burton". Mai tarziu in 1978 Elizabeth Taylor a scos diamantul la vanzare. Numai pentru a putea fi vazut amatorii trebuiau sa plateasca suma de 2.500 dolari. Intr-un final in iunie 1979 diamantul a fost vandut pentru aproape 3 milioade de dolari.

Dresden Green

Acest diamant iese in evidenta dintre toate diamantele colorate natural. Este cel mai mare diamant verde din lume si are 40.70 carat. Acest diamant este mare si are o culoare verde natural cu o usoara nuanta de albastru. Aceste fapte il fac practic de nepretuit.

Tiffany

Acest diamant de culoare galben-canar, un octoedru superb care in stare bruta avea 287.42 carat a fost descoperit in Africa De Sud intre anii 1877 - 1878. Dupa taiere diamantul a ramas totusi la extraordinara greutate de 128.54 carat si pana de curand a fost cel mai mare diamant galben auriu din lume.

Agra

Este un diamant gradat ca fiind de culoare roz deschis. si cantareste 32.34 carat. Acesta a fost vandut pentru 6.9 milioane in 1990. Dupa aceasta vanzare diamantul a fost modificat rezultand un diamant avand forma de perna si 28.15 carat.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox