Cum Sant Diamantele Scoase Din Mina

Citit de 1339 ori
 
Rareori ne gandim cum au ajuns la noi diamantele pe care le purtam. Diamantele naturale, spre deoasebire de cele sintetice sau cele false, sant scoase din pamant. In prezent exista doua metode de exploatare a diamantelor: cu ajutorul tevilor de extractie si prin aluvionare.

Atunci cand se foloseste prima metoda diamantele sant scoase cu ajutorul asa ziselor tevi vulcanice. Acestea nu sant facute de mana omeneasca. Acestea sant tevi naturale care se gasesc deja in sol. Niste dispozitive sant montate chiar la capatul tevilor si sant sapate tuneluri pana in cel mai indepartat capat al acestor conducte. Diamantele nu sant sortate la mina. In schimb bucati uriase de roca ce sant pline de diamante sant scoase afara si mutate acolo unde se afla instalatia de separare.

Metoda prin aluvionare se face in albiile raurilor si pe plaje. Sant construiti pereti pentru a tine apa deoparte si nisipul este mutat cu ajutorul buldozerelor pana cand se ajunge la nivelul unde pot fi gasite diamantele. Deasemenea diamantele nu sant sortate aici, iar nisipul si pamantul care contin diamantele este incarcat in camioane si dus la locul unde are loc alegerea diamantelor.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox