Certificatul Diamantelor

Citit de 1245 ori
 
Probabil vi s-a spus cat este de important sa aveti un certificat al diamantului pe care l-ati cumparat si ca un cumparator responsabil ce santeti probabil aveti unul insa nu intelegeti un cuvant din ce scrie in acest certificat decat in cazul in care santeti bijutier.

Pe scala de gradare a culorii D, E si F inseamna ca diamantul nu are culoare. G, H si I inseamna ca are putin culoare. J, K si L inseamna ca diamantul are usoare nuante de galben. P, Q, R, S, T, U, V, W, si X inseamna ca diamantul are nuante intunecate de galben. Z inseamna ca diamantul are o cu totul alta culoare decat galben sau alb (transparent). De pe scala culorilor D este cel mai valoros, iar X cel mai putin valoros. Cu toate acestea diamantele care primesc Z asnt printre cele mai rare si mai valoroase diamante din lume.

Exista multe aspecte la un certificat de gradare al diamantelor si majoritatea pot fi confuze. Ar trebui sa vorbiti cu un bijutier in care aveti incredere si sa-l rugati sa va detalieze acest raport.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox