Patru Pietre Pretioase La Care Sa Va Ganditi

Citit de 2077 ori
 
Pietrele pretioase sant uimitoare. Le puteti gasi in diferite marimi, forme si culori. De obicei oamenii poarta pietre pretioase in acord cu ziua lor de nastere deoarece cred ca le va aduce prosperitate si fericire. In zilele noastre pietrle pretioase sant purtate datorita frumusetii si a semnificatiei lor.

Diamantul, smaraldul, rubinul si safirul sant cateva dintre pietrele pretioase. Diamantul este regele tuturor gemelor. Aceasta piatra pretioasa poate fi acum obtinuta si sintetic Nu este usor sa gasiti deoarece acestea se ascund la mare adancime in scoarta pamantului. Frumusetea diamantului este scoasa la suprafata cu ajutorul unei taieturi cat mai reusite.

Daca doriti sa cumparati un diamant autentic trebuie sa luati in calcul clarita, culoarea, taietura si greutata. Puteti deasemenea gasi diamante colorate, cum ar fi, verzi, albastre, oranj sau rosu. Acest tip de diamant sant pretuite si datorita faptului ca sant foarte rare.

O alta piatra pretioasa este smaraldul. In antichitate, oamenii iubeau smaraldul din cauza puterii sale de a vindeca anumite boli si deasemenea pentru frumusetea ei. Daca veti gasi un smarald fara defecte asteptati-va la un pret foarte mare care poate fi comparat cu pretul unui diamant.

Daca iubiti culoarea rosu ar trebui sa cumparati unu rubin. Aceasta piatra pretioasa este accesibila in nuante diferite cum ar fi: rosu rubiniu, rosu purpuri, "sange de porumbel" si rosu rose. Rubinele cele mai bine cotate sant cele cu nuante clare si profunde de culoare. Aveti insa grija ca esista pe piata geme care se vand drept rubine dar sant cu totul altceva.

Daca se intampla sa ajungeti in Myanmar aici este locul ideal de unde puteti cumpara un rubin autentic deoarece aici este locul de unde se extrag majoritatea rubinelor. Puteti gasi rubine si in Afganistan, Tailanda, India, Sri Lanka, Republicile Sovietice si in China.

Safirul este o alta piatra pretioasa care ne atrage atentia. Safirul este varietatea de corindon albastra in timp ce rubinul este varietatea de rosu. Safirele autentice au o culoare albastra intens (albastru de Kashmir). Se mai pot gasi deasemenea safaire de culoare aurii sau galbene (topaz oriental), sau roz. Rezerve foarte mari de safire se pot gasi in Sri Lanka si deasemenea in minele din China, Muntii Urali, Afganistan, India, Australia, Uniunea Sovietica, si Tailanda. In America depozite de safire pot fi gasite in Montana (Helena) si in Carolina de Nord (Macon County).

Diamantul, smaraldul, rubinul si safirul sant cu adevarat populare in intreaga lume. Datorita tehnologiei din zilele noastre puteti gasi imitatii si versiuni sintetice ale acestor pietre pretioase. Daca doriti sa sa faceti o afacere buna atunci cand achizitionati aceste pietre pretioase este nevoie sa faceti cercetari minutioase. Trebuie sa investiti bani si timp atunci pentru a fi sigur ca veti obtine o piatra de pretioasa de buna calitate.

Daca doriti puteti sa va orientati dupa luna de nastere. Diamantul este gema acelora nascuti in Aprilie, smaraldul este pentru luna mai, rubinul pentru iulie si safirul pentru septembrie. Deci in ce luna santeti nascuti?

Daca doriti sa adaugati un pic de bucurie in viata dumneavoastra, gasiti o bijuterie care sa aibe piatra pretioasa adecvata si aratati-o prietenilor si celor iubiti.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox