Alegerea Taieturii La Diamant

Citit de 1958 ori
 
Existe mai multe variante de taieturi din care puteti alege in cazul diamantelor. Taiat, in esenta, se refera la forma in care diamantul este taiat. Forma rezultata va avea un impact destul de important asupra diamantului si cat de mult va straluci acesta.

Cele mai populare tipuri de taietura sant: inima, oval, rotund, triunghi si smarald. Forma va avea un impact asupra stralucirii lui, dar insasi taietura in sine - atunci cand un taietor de diamante taie un diamant intr-o forma anume - este o mare stiinta. Daca diamantul nu este taiat bine acesta va pierde din stralucire.

Cu toate acestea, in industria diamantelor, atunci cand vorbim de taietura unui diamant in nici un caz nu ne referim la forma sa. In schimb aceasta face referire adancime, latime, stralucire, claritate si alte adpecte ale diamantului. Problemele comune privind taierea unui diamant includ: nealinieri, un diamant care este prea gros sau prea subtire, crapaturi.

Atunci cand cumparati un diamant ar trebui sa alegeti forma care va place cel mai mult, insa dupa aceia comparati mai multe diamante care au aceiasi forma pentru a-l alege pe cel cu taietura cea mai buna si pe acela care straluceste cel mai tare in toate tipurile de lumina.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox