Sant Diamantele Extrem De Rare ?

Citit de 1453 ori
 
Atunci cand intrati intr-un magazin de bijuterii si vedeti toate acele diamante incluse in diferite monturi, care sant de vanzare, va vine greu sa realizati ca diamantele sant intr-adevar rare. Majoritatea oamenilor nu stau nici macar o clipa sa se gandeasca cum acel diamant a ajuns sa stea in acea cutie de bijuterii! Un volum de munca este depus pana cand acel diamant sa ajunga la vanzare pe masa bijutierului pentru publicul larg.

Pentru fiecare milion de diamante scoase din mina, va fi gasit doar unul care sa aibe un carat. Pentru a gasi un diamant de doua carat trebuiesc scoase din mina in jur de 5 milioane de diamante. Mai mult de doua sute de tone de minereu trebuiesc exploatate pentru a gasi un diamant micut, si chiar atunci mai mult de 80% din diamantele care sant scoase din mina sant bune doar pentru uz industrial, fiind folosite spre exemplu la burghiele cu diamant.

Asa ca data viitoare cand vizitati un magazin de bijuterii cereti sa vedeti un diamant de un carat. Acum ar trebui sa-l priviti cu alti ochi stiind ca exista unul la un milion.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox