Diamantele Sintetice

Citit de 2964 ori
 
Primul diamant sintetic a fost produs de catre General Electric in anul 1954. Un diamant sintetic este practic o piatra care are durabilitatea, indicele de refractie si duritatea unui diamant natural - numai ca este facut de mana omului.

Desi tehnologia pentru diamante sintetice a aparut tocmai in 1954 nici un diamant nu a fost gasit in magazine pana in 1990. Aceasta s-a datorat faptului ca lui General Electric i-au trebuit multi ani sa produca un diamant sintetic care sa poata fi comparat cu calitatea unui diamant natural si atunci cand au aflat cum poate fi realizat acest lucru au constatat faptul ca ii costa mai mult sa produca un diamant sintetic decat sa extraga si sa taie unul natural.

In final in cele din urma o mica companie pe nume Gemesis Corporation au descoperit cum sa produca diamante sintetice care sa aibe aceiasi calitate cu cele naturale dar mult mai ieftine. In zilele noastre aceasta companie produce atat diamante fara culoare cat si diamante colorate. Aceste diamante se vand la 1/3 din pretul unui diamant natural, dar se pare ca exista o lipsa si sant greu de gasit. De fapt se pare ca diamantele sintetice sant mai rare decat cele naturale.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox