Cum Sa Detectezi Un Diamant Fals

Citit de 3738 ori
 
In aceste zile in care tehnologia este atat de avansata este aproape imposibil sa te uiti la un diamant si sa-ti dai seama daca este fals sau nu, mai ales daca nu cunoasteti mare lucru despre diamante. Cu toate acestea exista cativa pasi pe care ii puteti face astfel incat sa evitati achizitionarea unui diamant fals.

In primul rand intrati in contact numai cu bijutieri care au deja o reputatie stabila. Evitati sa cumparati diamante sau alte bijuterii de la bijutieri de la care nu ati mai cumparat in trecut. Cereti sa vedeti certificatul diamantului. Daca nu au asa ceva este cazul sa parasiti acel magazin.

Uitati-va la montura in care este inclusa piatra. Diamantele false, cum ar fi zirconiul, sant de obicei incluse in monturi fiind facute din metale de calitate scazuta. Diamantele false nu sant rezistente ca si cele autentice. Uitati-va dupa zgarieturi sau crestaturi.

Dupa achizitionarea unui diamant mergeti cu el la un alt magazin de bijuterii. De fapt duceti-l la alte doua sau trei magazine de bijuterii pentru o evaluare si astfel veti compara daca toate aceste evaluari sant destul de apropiate. Daca observati ca ati cumparat un diamant fals ati putea fi acuzat in cazul in care va intoarceti in locul de unde l-ati cumparat ca l-ati inlocuit cu unul fals. De aceea este important ca un diamant sa aibe un certificat al lui propriu. Si nu uitati: nu exista doua diamante identice in toata lumea asta.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox