Cum Este Stabilit Pretul Diamantelor

Citit de 5590 ori
 
Stabilirea pretului este un lucru usor pentru orice produs. Se calculeaza cat costa sa produci acea marfa, la cat se ridica costurile de publicitate dupa care se mai adauga undeva intre 15% si 30% sau chiar mai mult. Simplu nu? Stabilirea pretului pentru un diamant nu este chiar atat de simpla. Sant multi factori de care trebuie sa se tina cont atunci cand se stabileste pretul unui diamant.

Pretul diamantului este determinat in primul rand prin adaugarea costurilor obtinerii unui diamand brut, pretul pentru taierea diamantului, cat si a altor costuri care sant necesare pentru obtinerea unui diamant vandabil din unul brut. In functie decat este de important acel diamant compania va elibera un certificat bazat pe culoare, taietura, claritate si greutate.

Din acest moment de cate ori diamantul trece si prin alte maini diamantul devine mai scump pana cand in cele din urma ajunge la comerciantul cu amanuntul caz in care acesta mai creste pretul putin. Inainte de a ajunge la comerciant, diamantul strabate mai intai un drum care incepe din mina, apoi trece pe la taietor, pe la cel care il lustruieste ajungand apoi la o companie independenta care stabileste valoarea diamantului ca in final sa ajunga pe piata primara a diamantelor. Odata ajuns aici diamantul va fi cumparat de catre dealerii si distribuitorii de diamante pentru ca mai apoi sa ajunga in mainile celor care vand cu amanuntul.

Dupa cum puteti vedea, cu cat il veti achizitiona mai repede pe parcursul acestui proces, cu atat costurile vor fi mai mici, dar nu si valoarea lui. Valoarea este fixata in functie de pretul pietii care poate fi obtinut prin intermediul unui vanzator cu amanuntul.

In cazul in care detineti un diamant si nu aveti idee cat valoreaza, ati putea face o evaluare la un bijutier, insa aceasta evaluare s-ar pute sa nu fie foarte precisa, de aceia ar fi bine sa obtineti un certificat de la GIA (Gemological Institute of America). Cu aceste informatii puteti ruga un taietor sa va spuna cu acuratete cat valoreaza diamantul dumneavoastra.

Exista si alte metode prin care puteti calcula valoarea unui diamant. Acestea pot fi gasite pe internet si sant folosite deasemenea si de catre dealerii de diamante. Trebuie sa intelegeti totusi ca inainte de a putea pune un pret precis diamantului fara un certificat trebuie sa aveti cunostinte despre diamant referitor la taietura, claritate, culoare si greutate si in ce fel aceste aspecte vor creste sau vor scadea din valoarea diamantului.

Inca o data, ar fi mult mai bine daca ati fi in posesia unui certificat de gradare al diamantului respectiv si sa folositi aceasta informatie si cu ajutorul ghidurilor disponibile. Acest lucru va va ajuta sa fixati o valoare cat mai reala a diamantului pe care il aveti sau a diamantului pe care doriti sa il cumparati.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox