Forma Diamantelor

Citit de 1870 ori
 
Forme disponibile de diamante

Daca pna acum ati crezut ca formele diamantelor sant la fel, veti fi surprinsi sa aflati de abundenta de forme in care diamantul poate exista. Majoritatea bijutierilor ofera cel putin noua din cele mai cunoscute forme, incluzand: Rotunde, Smarald, Inima, Printesa, Para, Radiant, Asscher, Marchiza, Ovale

Doua diamante care au aceiasi forma vor parea putin diferite in functie de marimea lor, de greutatea lor, precum si de tipul monturii in care diamantul este inclus. Acelasi inel pus pe doua maini diferite vor arata destul de diferit, in functie de dimensiunea mainii.

Diferenta intre forma diamantului si taietura diamantului

Multi oameni fac greseala de a utiliza alternativ si in mod gresit termenii "forma diamantului" si "taietura diamantului" desi exista o diferenta intre ele. Taietura unui diamant se refera la felul in care un bijutier reuseste sa maximizeze caracteristicile unui diamant prin crearea de unghiuri si detalii, ceea ce face ca lumina sa intre in diamant si sa reflecteze inapoi in cel mai stralucitor mod posibil. Calitatea taieturii unui diamant contribuie la valoarea totala a lui, in timp ce forma lui nu conduce la cresterea sau scaderea pretului diamantului. Atunci cand vorbim de forma unui diamant ne referim la forma geometrica a acestuia, fie ca este oval, rotund, smarald sau inima de exemplu.

Alegerea formei diamantului

Avand atatea variante de forme, cum va descurcati cu alegerea uneia? In cazul in care va cumparati singur un diamant, este doar o chestiune de a face o selectie dintre atatea tipuri a unuia singur care sa fie placut ochiului si care sa se potriveasca perfect fie ca il montati intr-un inel sau intr-un colier.

Atunci cand santeti pus in situatia sa alegeti pentru altcineva, situatia se complica putin. Pentru un inel de logoda multe femei prefera forma traditionala rotunda a diamantului, in timp ce altele ar dori un model mai unicat. O femeie tanara sau una care este considerata o romantica incurabila e posibil sa prefere un diamant in forma de inima.

Un alt considerent perntru a selecta forma unui diamant pentru verighta este bazat pe marimea mainii unei doamne. Daca are mana lunga si degetele subtiri foarte bine i s-ar potrivi un diamant in forma de marchiz sau oval. Puneti acelasi inel cu diamant pe o mana cu degete scurte si late si va acoperi prea mult din deget, va arata voluminos si ciudat.

Cele mai populare forme de diamant pentru un inel de logodna

Desi sant foarte multe forme din care s-ar putea alege, totusi cea mai cunoscuta si mai cautata forma este cea rotunda. Diamantele rotunde sant considerate un clasic al inelelor de logodna, iar diamantul este montat de obicei in aur galben sau in platina. De fapt orice forma de diamant, alta decat cea rotunda este considerata a fi o forma fantezie, din moment ce diamantul rotund este atat de popular.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox