Ce Reprezinta Carat Pentru Diamant

Citit de 9193 ori
 
Ce este carat-ul la diamant

In cazul in care cautati sa cumparati un diamant cu siguranta ati auzit expresia "cei 4 C" ai diamantului. Carat-ul este unul dintre cei mai populari "C" pe care ar trebui sa ii luati in considerare atunci cand evaluati un diamant si este termenul care face referire la greutatea diamantului. Un carat este echivalentul a 2 grame sau 200 miligrame.

Diamantele sant descrise in doua feluri diferite privind carat-ul. Doar litera "C" face referire la greutatea unui singur diamant in timp ce abrevierea "ct TW" este folosita atunci cand face referire la greutatea totala a tuturor diamantelor montate intr-o singura bijuterie.

Este important sa recunoastem ca desi doua diamante au exact acelasi numar de carate, insemnand practic ca au aceiasi greutate si totusi sant diferiti in volum si aspect. Acest lucru se datoreaza densitatii diamantului. Cu cat un diamant este mai dens cu atat mai greu va fi si uneori un diamant mai micut va cantari mai mult decat unul mai mare din cauza densitatii.

Valoarea unui diamant este determinata de greutate?

Atunci cand alegeti un inel cu diamant, puteti alege intre un inel cu un singur diamant pe inel (stilul solitar) sau unul care are montate diamante mai mici si mai multe. Valoarea si pretul aceluia cu un singur diamant va fi mai mare decat in cazul unui inel cu doua diamante avand acelasi numar de carate. Diamantele mai mari sant mai rare si mai greu de gasit, acest lucru facandu-le mai valoroase si scumpe in comparatie cu diamantele mai mici si cu acelasi numar de carate.

Alegerea carat-elor la diamant

Deci cum determinam pentru ce marime a diamantului sa optam. Doriti o bijuterie cu un singur diamant care sa aibe 1 sau 2 carate, sau doriti o bijuterie care sa aibe mai multe diamante si mai mici. Raspunsul la aceasta intrebare va depinde in mare masura de bugetul pe care doriti sa il alocati si de preferintele persoanei care va purta bijuteria.

Un diamant va arata mai mare pe un deget mai subtire, asa ca retineti acest aspect in cazul in care cine va purta inelul are maini subtiri. Marimea diamantului in carate nu este un motiv de preocupare in comparatie cu aspectul, forma si alte caracteristici ale inelului. In special pentru ca un inel care are un carat nu va arata la jumatate din marimea unuia care are 2 carat si de aceia este mai important sa alegeti un inel care sa fie placut privirii si usor de purtat.

Stabiliti cati bani doriti sa cheltuiti, dupa care decideti-va la taietura diamantului pe care o doriti. Odata ce ati stabilit aceste doua elemente, puteti sa incepeti cautarea diamantului care sa se incadreze in bugetul dumneavoastra si sa vedeti cate carate poate avea diamantul dorit.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox