Diamantele Colorate

Citit de 2185 ori
 
Diamantele colorate sant la moda in zilele noastre. Gemologistii au gasit noi metode de a crea versiuni care sa fie accesibile ca pret pentru persoanele obisnuite prin tratarea diamantelor mai putin dorite. Aceste diamante sant iradiate dupa care sant supuse unui tratament termic cu o caldura foarte ridicata. Acest tratament transforma diamantele maro sau galbene in niste diamante superb colorate cu nuante de verde, albastru, rosu, purpurii si alte culori pe care vi le puteti permite. Aceste culori sant considerate a fi permanente insa in cazul in care diamantele sant supuse unor temperaturi inalte exista posibilitatea ca acestea sa-si schimbe culoarea.

Diamantele natural colorate sant foarte rare si de asemenea extrem de costisitoare. Tratamentele precum iradierea fac posibil pentru mai multi oameni sa poata achizitiona aceste diamante viu colorate. Atunci cand santeti in cautarea de astfel de diamante trebuie sa presupuneti ca pretul lor accesibil se datoreaza tratamentelor la care au fost supuse. Intrebati de originile diamantului si cereti sa vedeti certificatul de laborator pentru a verifica autenticitatea.

Diamantele colorate sintetic sant o alta optiune daca ceea ce va doriti sant diamantele colorate dar nu vi le puteti permite. Sant totusi diamante adevarate, dar culorile sant obtinute intr-un laborator.

Culoarea la diamantele naturale apare datorita diferitelor elemente prezente in ele, cum ar fi azotul, care produce un diamant galben. Diamantele pot fi colorate prin expunerea la radiatii in tipul crearii lor. Un exemplu de diamant afectat de radiatii este un diamant verde.

Un alt mod prin care un diamant natural capata culoare este datorita propriilor incluziuni. Considerate a fi defecte si nedorite in diamantele fara culoare, incluziunile dau tonuri unice si flash-uri stralucitoare de culori intr-un diamant colorat. Tineti minte, un diamant colorat natural este foarte scump, iar diamantele fiind etichetate ca si colorate pe cale naturala ar trebui sa fie insotite de un certificat emis de un laborator de incredere.

Culorile diamantelor naturale variaza de la rosu, verde, violet, purpuriu, oranj, albastru sau roz si cu multe nuante intermediare. Aceste nuante pot fi slabe sau intense.

Cele mai faimoase diamante din lume sant diamantele colorate. Diamantul Tiffany care este galben si diamantul Hope care este albastru sant diamante colorate. Diamantele colorate au o istorie financiara uimitoare. Valoarea lor nu a scazut niciodata in mai mult de 30 de ani. Diamantele albastre si cele roz si-au dublat valoarea o data la fiecare 5 ani intr-o economie puternica. In anii 1970 ati fi putu cumpara un diamant albastru pentru suma de 50.000 USD, dar in zilele noastre acelasi diamant ar valora undeva intre 2 si 3 milioane.

 

 
Bijuterii
rss   Twitter  Facebook
 
| More
Firma contabilitate | Gazduit de Namebox